recept, recept för barn, barnrecept, familjerecept, risotto, tomat, tomatrisotto, laga mat i mikrovågsugnen, laga mat med barn

Middagstips: Tomatrisotto i mikrovågsugnen

På vår sajt med recept för barn har vi samlat våra favoriter bland middagstipsen, som det här busenkla receptet på tomatrisotto. Det bästa med receptet – förutom att risotton blir jättegod – är att du kan slänga ihop middagen i mikrovågsugnen på cirka 25 till 30 minuter. Receptet räcker till fyra personer.

Ingredienser

  • 300 g vanligt ris
  • 1 tärnad gul lök
  • 30 g margarin eller smör
  • 3 dl vatten
  • 5 dl passerade tomater (paket med 500 ml passerade tomater)
  • 250 g körsbärstomater
  • 75 till 100 g riven ost

Redskap

  • 1 skål som tål mikrovågsugn
  • Plastfolie

Instruktioner

  1. Lägg riset, löken och smöret eller margarinet i den mikrovågssäkra skålen. Täck skålen med plastfolien och ställ in den i mikrovågsugnen. Tillaga innehållet på hög värme i tre minuter.
  2. Ta ut skålen ur mikrovågsugnen. Det kan vara en god idé att använda grytlappar eftersom ångan är kokhet.
  3. Rör ner vattnet och de passerade tomaterna i blandningen.
  4. Ställ in skålen i mikrovågsugnen i 10 minuter, den här gången utan plastfolien.
  5. Skölj och skala körsbärstomaterna.
  6. Ta ut skålen ur mikrovågsugnen.
  7. Rör ner tomaterna och osten i blandningen. Blanda ordentligt.
  8. Ställ in skålen i mikrovågsugnen i åtta minuter.
  9. Ta ut skålen ur mikrovågsugnen.
  10. Rör om ordentligt och servera i skålar. Toppa med parmesanost och basilika, om du vill.

Bild: © zoryanchik / Adobe Stock.