recept för barn, barnrecept, enkla recept, recept, middag, ratatouille, grönsaker, grönsaksgryta, ratatouille i ugnen, tomat, paprika, lök, aubergine, squash, vegetarisk mat, vegan mat

Middagstips: Ratatouille i ugnen

På vår sajt med recept för barn har vi samlat våra favoriter bland middagstipsen, som det här busenkla receptet på ratatouille i ugnen. Här på Receptforbarn äter vi gärna vegomat alla dagar i veckan och därför vill vi dela med oss av ett grönsaksrecept som vi tycker är supersmarrigt:

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk färsk timjan
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka vitlöken i små, små bitar.
  3. Kärna ur och skiva paprikorna tunt.
  4. Skiva både squashen och auberginen tunt.
  5. Skala och skiva löken tunt.
  6. Fräs vitlöken i olivoljan.
  7. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, timjan samt saltet och pepparn.
  8. Låt blandningen puttra under lock i cirka 10 minuter.
  9. Fördela grönsaksskivorna i en ugnssäker form.
  10. Häll blandningen med vitlök och krossade tomater över grönsakerna i formen.
  11. Ställ in formen mitt i ugnen och tillaga i cirka 15 minuter.
  12. Servera din ratatouille till middag!

Bild: © azurita / Adobe Stock.