recept för barn, barnrecept, baka med barn, äppelpaj, paj, rabarberpaj, enkla recept, baktips

Baktips: Rabarber- och äppelpaj

På vår sajt med recept för barn har vi samlat våra favoriter bland baktipsen, som det här busenkla receptet på rabarber- och äppelpaj. Baka och bjud på smulpaj som är mumsfilibabba!

Ingredienser

  • 1 liter strimlad rabarber
  • 3 äpplen
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 4 tsk socker till smuldegen
  • 200 g smör eller margarin (finns laktosfria och vegetabiliska alternativ)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla rabarbern i små bitar.
  3. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär dem sedan i tunna skivor.
  4. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin.
  5. Fördela rabarber- och äpplebitarna över formen.
  6. Strö över strösockret och lite av vaniljsockret.
  7. Smuldegen: lägg vetemjölet, havregrynen, resten av strösockret och smöret eller margarinet i en bunke. Arbeta ingredienserna till en smulpajdeg med hjälp av en fingertopparna eller en gaffel.
  8. Lägg smulpajdegen över de sockrade rabarber- och äppelbitarna, så att de helt och hållet täcks av denna.
  9. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 30 till 35 minuter. Smulpajskalet ska vara ljusbrunt och rabarbern mjuk.
  10. Servera rabarber- och äppelpajen med antingen vaniljglass eller vaniljsås. Mums!

Bild: © tanasha / Adobe Stock.