recept för barn, barnrecept, recept, enkla recept, baka med barn, maränger, chokladmaränger, choklad, maränger med chokladsås, baktips, baka

Baktips: Maränger med chokladsås

På vår sajt med recept för barn har vi samlat våra favoriter bland baktipsen, som det här busenkla receptet på maränger med chokladsås. Marängreceptet räcker till cirka 20 små maränger – baka och mumsa!

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk pressad citronsaft
  • 2 till 3 msk chokladsås

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Rör ner äggvitorna, en tredjedel av strösockret och citronsaften i en bunke.
  3. Vispa blandningen på medelhastighet så att den börjar vitna.
  4. Blanda ner resten av strösockret.
  5. Vispa snabbare så att du får en bra och fast maräng.
  6. Vänd försiktigt ner chokladsåsen i marängen.
  7. Klicka ut marängen med hjälp av sked på bakplåtspappret. Tänk på att lämna utrymme för marängerna att ”svälla” under gräddningen.
  8. Grädda marängerna mitt i ugnen i cirka 45 till 60 minuter, beroende på hur sega du vill att de ska vara.
  9. Låt marängerna svalna och mumsa sedan på!

Tips

  • Tänk på att bunken måste vara helt ren och fri från fett för att du överhuvudtaget ska kunna få till en bra och fast marängsmet.
  • Tänk på att det inte ska finnas minsta spår av äggula i äggvitorna.
  • Tänk på att citronsaften stabiliserar äggvitan.

Bild: © geshas / Adobe Stock.